top of page
  • Writer's pictureSOM CPS

Preguntes Ple 21/04/2021

Bona tarda a tothom, avui portem un parell de precs i preguntes, que ens han fet arribar la ciutadania, que serien els següents,


1- El primer prec fa referència a una associació empordanesa, que s'anomena Amb Les Teves Mans, sense afany de lucre. Realitza cooperacions a Gàmbia. Per tal de fer divulgació de la realitat del país i de la tasca que hi fan, han dissenyat una exposició fotogràfica itinerant, on expliquen els pròxims projectes que volen dur a terme. És per això que ens demanen si els podríem cedir algun espai per tal de poder exposar aquest treball.


2- Avui fa una estona, hem tornat a parlar del carrer corrons; es un carrer que com altres al municipi tenen apèndix; o com d'altres que queden tallats com el c/ginebró, o duplicitat de noms com carrer o avda Fanals...

fa temps que es va dir en plenari que es faria una comissió de nomenclàtor i encara no en sabem res... ens agradaria saber si tenen intenció de posar-la en marxa durant aquest mandat.


3- La pandèmia i el confinament han provocat i estan provocant un deteriorament de la salut mental de la ciutadania, especialment de les persones més vulnerables, tals com persones grans, infants, dones que pateixen violència de gènere, persones aïllades per la malaltia, treballadores de la llar, persones que treballen en serveis essencials, algunes persones amb discapacitat especialment afectades per la situació., entre d'altres. La crisi econòmica i social provocada per l'aturada sobtada de l'economia està agreujant aquesta situació.


Ens pregunten, Quines actuacions ha realitzat l'Ajuntament en l'àmbit de l'acompanyament emocional als veïns i veïnes de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró?


4- I per últim, Atès que els plans d'emergència són eines per garantir les mesures de seguretat i coordinació d'emergències, tant per la població com per l'estructura municipal implicada en les emergències, i requereixen que es mantinguin sempre una revisió per donar la millor resposta davant les situacions greus.

Atès que l'alcalde li correspon vetllar per la seguretat ciutadana, i com autoritat de protecció civil municipal, elaborar, i sotmetre a l'aprovació de Consell Plenari els plans de protecció civil.


Atès que és necessari actualitzar els plans i més tenint en compte el moment actual de pandèmia i crisi climàtica.


Per tot això, formulem el darrer prec:

Que l'alcalde, com a màxima responsable de la seguretat a la Castell-Platja d'Aro i S'Agaro informi sobre l'estat del conjunt de Plans d'Actuació Municipal de Protecció Civil Municipal, si escaus, dels Plans Específics Municipal? Plans d'actuació municipal? Etc.

I si ens podrien informar sobre l'homologació del document únic de Protecció Civil Municipal per a Castell-Platja d'Aro i S'Agaró.


Moltes gràcies i bon vespre.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Torna a pujar la taxa d'escombraries.

Primer no volem deixar d'explicar, que mai una taxa, és recaptatòria o sigui que el preu del servei sempre ha d'ésser igual o superior al recaptat a la taxa. També, trobem evident la millora del serve

bottom of page