top of page
rodonasom.png

Programa electoral

_X2A5041.jpg
foto01.jpg

1. REFORMA DEL PASSEIG MARÍTIM

PLATJA D'ARO

Actualment, l’estat del Passeig Marítim és lamentable. El pont no ha arribat, i el passeig no s’ha remodelat. Tenim molt clar que necessita una reforma integral, i la millor forma de fer-la és per fases, començant pel voltant del port i seguint pel passeig per tenir tota la façana marítima connectada. Però primer estudiarem la problemàtica a fons i ens reunirem amb el màxim nombre de ciutadans i professionals per tal de trobar la proposta més adient pel nostre municipi.

img4.jpg

2. REMODELACIÓ EXTERIOR DEL PABELLÓ (PLAQUES SOLARS)

PLATJA D'ARO

El pavelló cau a trossos i és evident que necessita una reforma exterior urgentment. I ja posats en feina, aprofitarem per instal·lar-hi plaques solars tant a la façana com a les cobertes. Seguirem amb les instal·lacions a cobertes d’altres edificis públics com el pavelló de Castell d’Aro, l’edifici de TV Costa Brava, el local social de s’Agaró, el centre cívic de Platja d’Aro i l’edifici de l’Ajuntament.
Així aconseguirem instal·lacions públiques autosuficients i donarem exemple fomentant les renovables entre els veïns del municipi.

Interior 2.png

3. REMODELACIÓ DE L’INTERIOR DEL PALAU D’ESPORTS I CONGRESSOS

PLATJA D'ARO

Actualment, l’interior del Palau d’Esports i Congressos no està ben aprofitat. Per tal de guanyar espai, proposem eliminar la zona de l’escenari, que no s’utilitza sovint, i instal·lar-hi una zona extra de graderies que podrà ser utilitzada en les competicions esportives.
Quan ocasionalment s’hagi de celebrar algun espectacle, es pot muntar un escenari mòbil i aprofitar les graderies.

Pàrquing ajardinat 2.png

4. AMPLIAR EL PÀRQUING DE LA ZONA DE LA URBANITZACIÓ DALMAU

PLATJA D'ARO

Els veïns i veïnes de la urbanització Dalmau necessiten urgentment una ampliació de la zona d’aparcament. Per això, adquirirem el solar que ha quedat buit després de la retirada de la grua del carrer Arboç i allà hi projectarem un pàrquing exclusiu per a ells.

img120.jpg

5. ESPAI MASIA BAS

PLATJA D'ARO

Reestructurarem la zona del ferm de l’espai Masia Bas, que actualment és de sorra, per treure-li més profit. La pavimentarem i dotarem de grades per poder-hi muntar esdeveniments o espectacles, i també la podrem utilitzar com a zona d’aparcaments.

foto19.jpg

6. PROBLEMA D’ESTACIONAMENT A L’ESCOLA NOVA DE FANALS

PLATJA D'ARO

Habilitarem una zona d’aparcament als voltants de l’escola nova de Fanals, ja que fins ara no hi ha res previst a davant aquesta gran problemàtica. L’entrada i sortida de l’escola pot arribar a ser molt complicada, tant per les famílies i el professorat com pels veïns, creant problemes de convivència i falta de seguretat. A més, les persones que vulguin utilitzar el pavelló contigu també es toparan amb aquest problema, sobretot quan hi hagi grans esdeveniments esportius.

Render tarongers 3.png

7.ESCALES PUJADA ESGLÉSIA CASTELL D’ARO

CASTELL D'ARO

La porta d’accés al centre històric de Castell d’Aro es mereix tenir un arbrat de qualitat. Per això, proposem embellir-lo gràcies al replantat de les escales amb arbres tipus llimoner, taronger o algun altre fruiter. D’aquesta manera, els seus fruits podran ser emprats en tallers culinaris o de decoració en l’espai del centre cívic de la Plaça Poeta Sitjar.
S’arreglarà i es podarà correctament tot l’arbrat del centre de la localitat.

img100.jpg

8.PROTEGIREM EL NUCLI HISTÒRIC DE CASTELL D’ARO

CASTELL D'ARO

El conjunt històric del nucli antic de Castell d’Aro va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional i com a tal, es mereix un tracte prioritari. Per una part, volem desenvolupar el Pla Especial del nucli antic i realitzar el catàleg de masies del municipi. Per altra part, volem canviar la zona de paviment al voltant de l’església per tal que sigui una zona segura i sense problemes de lliscament.

img65.jpg

9.ZONA ESPORTIVA PELS EQUIPS AMATEURS MUNICIPALS

CASTELL D'ARO

Sabem que els clubs i esportistes del municipi no troben la disponibilitat necessària en els pavellons, i massa sovint, s’han de buscar la vida. Per això, volem crear pistes esportives cobertes i descobertes a la zona esportiva de Castell d’Aro. Proposem ampliar la zona del camp de futbol prevista en el pla general com a equipaments esportius i, a més, construir pistes cobertes senzilles, econòmiques i funcionals, segons la demanda esportiva del poble. 

Piscina 3.png

10.PISCINA MUNICIPAL A S'AGARÓ

S'AGARÓ

S’Agaró necessita una piscina municipal en condicions òptimes, degut a la creixent demanda d’aquest servei per motius esportius i de salut. Per això volem crear un complex esportiu municipal a la zona d'equipaments davant del parc de Sant Ramon. L'edificació acollirà una piscina municipal coberta de 25 m de llargada, una piscina més petita exterior i un gimnàs. La nova instal·lació es completarà amb una coberta de plaques solars i acabats d'elements sostenibles i eficients.

pexels-marcus-aurelius-4064339.jpg

11.ACCÉS ADAPTAT AL LOCAL SOCIAL DE S'AGARÓ

S'AGARÓ

L’accés al local social no està adaptat per tots, i és hora de fer alguna cosa al respecte. Les persones amb mobilitat reduïda o els qui porteu cotxets d’infants ho sabeu, i la resta ens hem de conscienciar. A causa de la poca amplada de les voreres d’aquest carrer, proposem fer-hi un tram de plataforma única al mateix nivell asfaltat i vorera. També s’hauria de posar una rampa d’accés a l’interior de la sala del local i adequar el bany per permetre l’accés a cadires de rodes. El local ha de ser per totes i tots!

foto33.jpg

12.UNIFICACIÓ DE SERVEIS A LA ZONA DE S'AGARÓ

S'AGARÓ

Crearem un mecanisme d’actuació conjunta entre el nostre municipi i Sant Feliu de Guíxols per tal d’unificar els serveis a la zona de s’Agaró. Gràcies a aquest consens, podrem portar una gestió més adequada de tota la zona i evitarem la discriminació per carrers.

foto34.jpg

13.TORNAREM L'OFICINA DE TURISME A S'AGARÓ

S'AGARÓ

Logísticament, no té cap sentit que siguin els comerços de la zona els que hagin de fer d’informadors turístics. Mancomunarem aquesta oficina amb Sant Feliu de Guíxols per tal de poder oferir un servei de qualitat als turistes i crear un mapa unificat de tot S’Agaró.
Serà una oficina d’atenció ciutadana que podria anar perfectament a la zona dels baixos al costat de correus.

foto35.JPG

14.REORDENACIÓ DE LA PLAÇA SANT POL I PLAÇA SANT RAMON

S'AGARÓ

La Plaça Sant Pol està desordenada i poc il·luminada. Proposem la reordenació dels espais de la plaça per millorar-ne el seu ús, donar-li més vida i treure’n més profit.
Aprofitarem per instal·lar una zona de lavabos a la plaça de Sant Ramon perquè puguin ser utilitzats durant les festes que s’hi porten a terme.
I buscarem una zona idònia per instal·lar-hi unes barbacoes.

img28.jpg

15.CONTRIBUCIONS ESPECIALS 20-80

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Volem un pagament just! Cap veí que ja tingui el carrer asfaltat davant de casa seva hauria de pagar més del 20% de les contribucions especials per l’execució de les obres de millora. Vetllarem perquè tothom n’estigui informat i per fer que es compleixi la normativa.

foto25.jpg

16.IMPLEMENTAR LA FIGURA DEL SÍNDIC DE GREUGE

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Es crearà la figura del síndic de greuges per tal d’apropar encara més l’administració al ciutadà. Aquest atendrà les queixes de totes les persones que es trobin desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetllarà pel bon funcionament de l’ajuntament i ajudarà a millorar-ne el funcionament. També supervisarà les empreses privades que presten serveis d'interès públic (llum, telefonia, aigua, gas, servei postal, etc.).

foto06.jpg

17.ADMINISTRACIÓ AL COSTAT DEL CIUTADÀ: OFICINA ÚNICA

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Com podem facilitar la vida dels ciutadans? 
- Modernitzant i agilitzant l’administració perquè es puguin realitzar tràmits sense perdre el temps ni la paciència, tant del ciutadà com del treballador. Com? Implementarem una finestra única presencial i “online”. 
- Implementant que impostos com l’IBI es puguin pagar fraccionadament mes a mes. 
- Congelarem l’impost de l’IBI durant 4 anys.
- Impulsant serveis adaptats al jovent i a la recerca de treball.
- Ajudant a la gent gran amb temes sociosanitaris.

FOTO14.jpg

18.ACCÉS ALS JOVES A HPO

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Els nostres joves tenen dret a un habitatge digne! Per ajudar-los, promourem habitatges de protecció oficial. Un lloguer assequible farà que puguin seguir vivint al seu propi municipi i no haver de marxar a fora, com per desgràcia està passant actualment amb molts d’ells. 
Apostarem per pisos creats mitjançant contenidors, incrementant el control de la seva qualitat. Aquest model ens permetrà tenir habitatges en condicions i en poc temps. També volem fomentar l’ocupació dels habitatges buits del municipi, incrementant l’oferta del mercat de venda i lloguer.
Volem una joventut independent i emancipada!

p0.jpg

19.LLAR D'INFANTS P0

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Què passa amb els infants després de les 16 setmanes de baixa maternal o parental dels progenitors? Al nostre municipi arribar a aquesta franja suposa un problema, ja que actualment només es poden deixar els petits a la llar d’infants a partir dels 9 mesos. I això és inviable per moltes famílies. Per això, volem ampliar la llar d’infants de Platja d’Aro i permetre l’acollida de nadons des de 0 anys.

festes.jpg

20.MÉS SUPORT A LES FESTES DELS BARRIS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Pensem que des de l’ajuntament s’ha d’ajudar a promoure i a fer una bona difusió de les festes dels diferents barris perquè puguin ser gaudides pel màxim nombre de persones. Farem arribar els programes de festes a tot el municipi, previ acord amb les associacions que les organitzen, per ajudar a impulsar-les i incrementar-ne la participació ciutadana. 

FOTO11.jpg

21.PROMOCIÓ DE LES EMPRESES EMERGENTS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Tenim un poble amb encant, que a l’hivern està massa tranquil. Promocionant l’arribada de les petites empreses tecnològiques o “Start-ups”, diversificaríem l’economia de Platja d’Aro, desestacionalitzaríem els serveis i podríem oferir feina qualificada als nostres joves. Aquestes empreses solen tenir de 4 a 5 treballadors altament qualificats i un bon poder adquisitiu, i requereixen molt poca inversió pública. 
Si no en venen més, és per simple desconeixença del municipi. No saben que disposem de locals amb fibra òptica, 3 escoles, zona esportiva, una gran quantitat de supermercats oberts, etc.
Només hem de fer arribar la nostra oferta  a la demanda que existeix avui en dia.

foto17.JPG

22.TURISME ESPORTIU

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

El turisme esportiu és una tendència a l’alça que genera molts beneficis i ajuda a desestacionalitzar la temporada. Gràcies a la nostra ubicació estratègica (mar i muntanya) i al bon clima, som una destinació idònia per aquest sector. Per això, a part de millorar les instal·lacions esportives, proposem portar competicions d’alt nivell, que atreguin patrocinadors i així deixin de ser un cost pel municipi, i passin a ser un actiu.

foto2_edited.jpg

23.ENLLUMENAT PÚBLIC EFICIENT

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

És intolerable que un poble amb el nivell d’impostos tan elevat com el nostre, tingui un enllumenat públic deficient. Tenim fanals que no funcionen, punts negres i zones que es queden completament a les fosques durant setmanes quan ha plogut. És necessari soterrar el cablejat i dotar al poble d’un enllumenat de qualitat i amb més eficiència energètica! 

foto26.JPG

24.REURBANITZACIÓ PROGRESSIVA DELS CARRERS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

L’estat de les infraestructures del nostre municipi és vergonyós: cablejat que penja, enllumenat insuficient o que no funciona, voreres perilloses que s’aixequen, etc. Per això, volem reurbanitzar progressivament els carrers, eliminant barreres arquitectòniques i actualitzant les infraestructures.

foto3.JPG

25.REPARACIÓ I MANTENIMENT DELS PANOTS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Tot i que el nostre municipi és dels més plans de la zona, els panots s’aixequen contínuament, fins i tot els més recents. Ja és hora d’arreglar-los perquè la gent pugui passejar tranquil·lament sense haver de patir per la seva integritat física. Canviarem o repararem els panots en mal estat, els fixarem i farem les tasques de manteniment.

foto22.jpg

26.SOTERRAMENT DEL CABLEJAT AERI

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Reclamem el soterrament del cablejat elèctric i telefònic que actualment penja per les façanes del nostre municipi, en moltes ocasions en mal estat. Aquestes instal·lacions aèries suposen un perill, a més d’un impacte visual en el paisatge urbà. 
És un procés que requereix el seu temps, i per això s’ha de fer un pla de soterrament per fases. 

img40.jpg

27.NEJETA I MANTENIMENT DELS DESAIGÜES PLUVIALS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Tot el municipi hauria d’estar en excel·lents condicions de neteja, però per desgràcia no és així. Potenciarem els serveis de neteja i manteniment de les instal·lacions d'aigües pluvials i desaigües, que actualment fan pena: Estan bruts, hi creixen herbes i es creen obstruccions. Ens assegurarem que les reixes es netegin periòdicament per tal que en períodes de pluja funcionin al 100%. 

img91.jpg

28.NETEJA DE RIUS I RIERES

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Assumirem la responsabilitat municipal de netejar els rius i riures, ja que per llei, segons el Pla Hidrològic Nacional, quan aquests arriben a la zona urbana, aquesta és competència de l’Ajuntament. Per tant, els netejarem periòdicament per tal que els veïns puguin estar tranquils en època de pluges. El riu ha de tenir la seva vegetació sense la canya invasora “Arundo Donax”.

img49.jpg

29.APP PER INFORMAR DELS INCIDENTS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Posarem en marxa una aplicació perquè els ciutadans puguin comunicar de manera senzilla i directa totes les incidències que detectin a les vies públiques i a l’equipament urbà del municipi. Quan aquestes estiguin resoltes, es rebrà una notificació tal com s’han efectuat.
Amb la col·laboració de tothom, aconseguirem un poble més net i amb un bon manteniment, que assoleixi les normes bàsiques de benestar social.

IMG_9186.JPG

30.PÈRGOLA A LA PLAÇA DELS ESTANYS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Volem redissenyar la plaça dels Estanys per donar-li més valor. Recomanem posar-li una pèrgola que doni ombra en els dies de calor i sigui un aixopluc els dies de ruixades. Gràcies a aquesta estructura fixa, el mercat de brocanters i de productes de proximitat no s’hauria de suspendre els dies de mal temps, i a sobre tindria més afluència. Creiem que inclús es podria fer amb més freqüència, i la zona es convertiria en una extensió del carrer principal.

foto5.JPG

31.ÀREA REGULADA PER CARAVANES

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

És urgent que les caravanes, autocaravanes i campers tinguin un lloc a on instal·lar-se, ja que la situació actual dona perjudicis a molts veïns que veuen com aquests vehicles s’instal·len al davant de casa seva, en molts casos incomplint la normativa. Proposem trobar un solar adequat amb cabuda per suficients vehicles i muntar-hi una zona segura amb sistema de pagament. Allà hi podran pernoctar i els hi oferiran els serveis bàsics com buidada d’aigües o connexió al corrent elèctric. 

foto15.jpg

32.SERVEIS A LES FAMILIES VULNERABLES

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Oferirem un servei de mediació familiar per nuclis que es troben en situació vulnerable o de conflicte. Un equip de professionals atendrà qualsevol mena de problemàtica familiar que necessiti orientació psicosocial, de mediació o de teràpia per a la resolució dels conflictes. L’equip estarà format per psicòlegs i advocats experts en temes de divorcis, herències o separacions de parelles amb fills.
Donarem més ajuda a les entitats vinculades en temes de Salut Mental, així com més assessorament a famílies afectades per malalties com l’anorèxia, l’esquizofrènia, la depressió o l’Alzheimer, entre d’altres.
Potenciarem la integració dels Serveis Socials per una millor cohesió entre ells i millorarem projectes com la Casa Lila o els Casals d’estiu.

foto16.jpg

33.SOSTENIBILITAT I ENERGIES RENOVABLES

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Dinamitzarem i promourem l’ús d’energies renovables i millorarem la sostenibilitat del nostre municipi:
-Reprogramarem els aspersors introduint sensors automàtics que ajudin a l’estalvi de l’aigua. 
-Instal·larem enllumenat més eficient i de baix consum per reduir la contaminació lumínica.
-Instal·larem plaques solars en coberts dels edificis públics per tal que aquests siguin autosuficients.

platja.jpg

34.PLATJA ACCESIBLE PER TOTS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Donada la topografia de les platges del municipi, dotarem alguns espais amb elements tipus barana per facilitar l’accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda. Així podran entrar i sortir de l’aigua pel seu propi peu gràcies a aquestes ajudes.

IMG_9187.JPG

35.PERMUTAR LA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Permutarem l’edifici de l’antiga caserna de la guàrdia civil per tal de dotar al municipi d’un nou espai: un nou edifici on realitzar activitats diverses segons les necessitats.

foto21.jpg

36.CONTROL DE LES OCUPACIONS IL·LEGALS

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

S’ha de prevenir i posar fre a les ocupacions il·legals! Tenim la responsabilitat i l’obligació d’ajudar als més desfavorits, però TOTS hem de complir amb els nostres deures. Tot i que és cert que els okupes estan en una situació de vulneració social, alguns s’aprofiten del sistema i no són pocs els cops que es creen situacions de conflicte entre els veïns.

Per això, analitzarem individualment cada cas i farem que es compleixi amb les obligacions: IBI, impost de circulació, connexions a les diferents xarxes públiques no punxades, etc.

FOTO37.jpg

37.MILLOREM LA PERCEPCIÓ DE LA SEGURETAT CIUTADANA

CASTELL - PLATJA D'ARO - S'AGARÓ

Les urbanitzacions estan desemparades: hi ha hagut robatoris i les mesures actuals són insuficients. Treballarem per prevenir els delictes dotant les urbanitzacions amb càmeres de seguretat i major presència policial. Volem un municipi segur!

#SOMCPS

#SOMCASTELLDARO

#SOMPLATJADARO

#SOMSAGARO

#SOMVALLDARO

#SOMGOVERN

#SOMMUNICIPALISTES

#SOMFUTUR

#SOMALTERNATIVA

#SOM

#SOMSOLUCIO

#SOMDIFERENTS

bottom of page