top of page
  • Writer's pictureSOM CPS

Lloguer QUADS - Policia Local Castell-Platja d'Aro


Aquest estiu, com tots hem pogut veure, la policia local té un nou servei de quads per patrullar pel municipi. Són 2 quads que es lloguen 2 mesos (els dos d'estiu), per donar suport a les platges. Aquesta iniciativa i totes les que donin més eines per controlar les actituds incíviques i la delinqüència tenen tot el nostre suport.


Des del Grup Municipal SOM Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ens va sorprendre el valor d'aquest lloguer: 11400 € per 2 mesos de lloguer quan el seu valor de mercat és de 5495 € cada un (equipament a part).


De mitjana, una empresa de lloguer de vehicles cobra el 10 % - 20 % del valor del cotxe per a realitzar el lloguer mensual. En el cas dels quads es cobra el 95 % del valor dels quads.


Tot i que el lloguer és totalment legal creiem que l'Ajuntament, i més en aquests temps, hauria de vigilar amb les despeses. És estrany que l'empresa que lloga els vehicles estigui registrada de fa pocs mesos (s'adjunta informació del BOE amb la data de creació) i que tingui al seu web que té 32 anys d'experiència ininterrompuda. Ens agradaria que les empreses que treballen amb l'ajuntament fossin els més transparents possibles, inclús amb la seva publicitat, i més si el preu és tan elevat.


Ens preocupa, també, el fet que circulin per la sorra de les platges. Com que no hi ha una ordenança municipal d'afectació, entenem que hi seria d'aplicació el Decret del Departament de Medi ambient amb relació a les platges. En aquest cas, queda clara la prohibició de circulació de vehicles per les platges. A excepció de serveis i abastiment.


El patrullatge amb moltes cometes es pot considerar un servei, tot i que la DGT considera els vehicles de patrullatge han de complir totes les normes de circulació. Així doncs, cal reflexionar si no hi ha un vehicle més ecològic, segur, barat, i menys invasiu pel medi ambient que els quads.25 views0 comments

Recent Posts

See All

Torna a pujar la taxa d'escombraries.

Primer no volem deixar d'explicar, que mai una taxa, és recaptatòria o sigui que el preu del servei sempre ha d'ésser igual o superior al recaptat a la taxa. També, trobem evident la millora del serve

Commentaires


bottom of page