top of page
  • Writer's pictureSOM CPS

SOM INVESTIGARÀ SI L’AJUNTAMENT ESTÀ ABOCANT RUNES A LA PLATJA DE FORMA IRREGULAR

Updated: May 11, 2020

El Passat dilluns (04/05/2020) van començar els moviments de terres per arreglar l’esvoranc que el temporal “Glòria” havia fet al passeig marítim de la platja gran de Platja d’Aro. Això que va ser celebrat per tots els partits i tota la ciutadania, s’ha convertit en un problema pel sistema triat per l’equip de govern. L’idea és tapar tota la runa de l’escala que el temporal va esfondrat i enterrar-la amb la sorra de platja, per retirar-la el proper hivern quan es facin les obres de reforç del talús del passeig.



Això fa que, durant mesos, totes les restes de runes del passeig estaran enterrades creant des del punt de vista de SOM, un perill d’esllavissament, un perill cap al medi ambient (si arriba un temporal abans de l’actuació de reparació del passeig) i un sobre cost, ja que ara la runa estava a la vista i en el futur s’haurà de separar la runa de la sorra.


Creiem que no és incompatible obrir la temporada d'estiu aquest any, en realitzar els treballs de moviment de terres de la platja correctament. Ara, la runa, plàstic i demès, estaven a simple vista. Fàcil de treure. Hagués generat un parell de dies més de feina. Quan es vulgui anar a fer, s'haurà de buscar la runa i els plàstics, i es tardarà més temps a localitzar, per tant, serà més costòs.

Per tot això, SOM es dirigirà al Ministeri responsable de costes i la direcció general de la Generalitat responsable de costes, per consultar la legalitat d’aquestes actuacions, ja que si l’hagués fet un veí, seria considerat il·legal, ja que la llei obliga al promotor quan es fa una actuació d’enderroc, que la runa generada es traslladi a una explotació de tractament.



12 views0 comments

Recent Posts

See All

Torna a pujar la taxa d'escombraries.

Primer no volem deixar d'explicar, que mai una taxa, és recaptatòria o sigui que el preu del servei sempre ha d'ésser igual o superior al recaptat a la taxa. També, trobem evident la millora del serve

bottom of page