top of page
  • Writer's pictureSOM CPS

PREGUNTES PLE 23-09-2020

El passat 20 de setembre, vàrem poder llegir en comunicat de premsa, que el sr. Jaume Collboni va anunciar que tots els ajuntaments socialistes farien una declaració institucional en contra de les ocupacions il·legals d’habitatge i que es portaria a ple una moció a tot arreu on el PSC te representació. Aquí avui, hem trobat a faltar portar aquest tema a debat, ja que com hem dit en plens anteriors les ocupacions de caràcter delictiu han augmentat creant problemes veïnals en el nostre municipi.

Es va sumar el nostre ajuntament a la declaració institucional?

La moció la portaran a debat al proper ple?

Resposta: Segons ens ha informat el sr. Alcalde, no ens hem adherit a la declaració i per part de la moció, estarà encantat que si tenim una proposta de moció la portem al plenari per a debatir.

I un altre punt que ens han fet arribar els veïns de Castell d'Aro el problema que hi ha amb la mosca blanca i les figueres de moro. Ens informen que durant tot l'estiu han tingut aquests visitants als interiors dels habitatges durant el vespre-nit entrant inclús a través de les mosquiteres.

Tot i saber que són insectes inofensius per al ser humà, són molestos i a part d'afectar a un arbust considerat invasor, també comença a afectar a altres tipus de plantes com arbres fruites i planta ornamental.

Ja que actualment tenim gran part de la coma i can manel amb molts arbustos i no hi ha solució confirmada per a l'eliminació d'aquest insecte, voldríem demanar dues coses:

La forma més afectiva de reduir la quantitat es eliminar el seu aliment, per tant demanem que es talin totes les figues de moro de llocs públics i s’estudiï la substitució per plantes autòctones del mediterrani.

D’altra banda, creiem que en els barris de can manel i la coma s’hauria de fer una campanya de sensibilització com per exemple la del mosquit tigre, dedicada a aquest insecte per tal de que els veïns que en el seu jardí tenen aquest arbrat, el protegeixin o el substitueixin.

Resposta: ens informa el sr. Mendez que estudiaran el cas i veuran si es pot fer alguna campanya preventiva per al pròxim estiu.


Referent aquest últim punt, ens han informat per part del departament de Medi Ambient, han retirat totes les figues de moro que es trobaven en terrenys públics i en breu es farà una campanya de concienciació veinal, en paper o web, per tal que els veins privats tallin aquests arbustos.

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Torna a pujar la taxa d'escombraries.

Primer no volem deixar d'explicar, que mai una taxa, és recaptatòria o sigui que el preu del servei sempre ha d'ésser igual o superior al recaptat a la taxa. També, trobem evident la millora del serve

bottom of page